Racerharen

Dagens upplägg: En "kort" resumé av lilla Kroatienresan, kommer att innefattas av en hel del bilder kan tänkas. Allt är relativt. Detta kommer att följas av lilla sammanfattningen av dagen på jobbet, vad jag lärt mig och vad jag har utvecklats i. Märk väl att att jag skrev har utvecklats inte om jag har utvecklats. Som lilla sprinklern på lägerelden ger jag er allmän kuriosa, mest för att det känns värt. Om tristessen, avundsjukan, äter upp er är det okej att rulla nedåt på sidan, jag tycker inte om det, men det är okej. Jag blir besviken, men det är okej.

Kroatien.

  
   
 
 



Då jag antar att ni, liksom jag, är mest intresserade av mig kan ni på request få ett gäng mindre smickrande bilder att gotta er åt. Eller inte då.

Annars då, så var resan som väntat kantad med lite smått och gott, jag slänger in ett liten bråk om vilken restaurang som verkade mest fördelaktig, konstiga kommentarer och frågor samt "stillsamt" kortspelande "helt" utan fusk.
Det börjar bra med att planet naturligtvis är försenat, och med detta tackar jag för mig och somnar i vänthallen på Kastrup. Väl på planet så lyckas jag peta i mig en nötblandning, se bild 1, som egentligen bestod utav kex och pumpafrön, men det stod enjoy, så då gjorde jag det. De två sista bilderna är från Brijuniöarna där Tito härjade. Enligt guideböckerna var "safarin" unexciting. Och ja, en elefantrumpa och en påfågel. När man då stiger av planet möts man dirket av medelhavsklimatet och den speciella lukten och värmeväggen. Tror nog bestämt att runt halv ett på natten då vi anlände var det minsann en 20 grader. Första smset som anländer är att Hollan är utslagna ur EM, av Ryssland. Min mor, fotbollsexperten, säger då med självklart ton och klingande engelska: "A coming people." Hela transferbussen ställde sig frågande till detta uttalande.

Vad jag märkt under resan med min mor är att hon är påträngande omtänksam. Innan hon själv ens hunnit smaka på maten så ska hon genast skövla över hälften till min tallrik. Nej tack mamma, jag vill inte smaka, smaka du själv först. "Men jag har ju smaaakat och nu vill jag dela med mig". Oh bugger. I brist på annan sysselsättning leker min mor väldigt gärna agent. Det går ut på att man avlyssnar sällskapen runt omkring och gissar nationalitet. En kväll är det vi och ett annat gäng som sitter på en avskild terass då mamma väser: "Våra grannar (nickar lätt bakåt), jag tror de är de som är med på alla elementen, om ni är med på vad jag menar (blink blink)." Vad värre är, är väl att vi faktiskt förstod. Men vi uppskattar mammas diskretion. Ei saa peittää. Elementfolk är numera synonymt med finnländare.

Onsdagen vigdes åt prepping inför tysklandsmatchen. Tur att de gick och vann. Det stor ju 1-1 till Tyskland så länge.

Nygammalt nöje upptäcktes under en smärre tystnad: "Wow jag är 42 år gammal." Kollar siffror i glasens botten. Superfun, då som nu.

Att hjorta. Det är det senaste av alla uptåg som vi kommit på under resan till Istrien. Hjortning betyder i mångt och mycket att man knör sig emellan två parter. Alltså stör och tar plats. Tänk er två hjortar som betar på liten grästuva, tänk er nu tredje hjort in emellan. Den hjortar. Min mamma kan hjorta. Den ryska tanten som la sig mitt emellan oss vid havet hon kunde hjorta, och icke att förglömma den spanske herren som slog sig ned bredvid min far på den redan förtrånga klippan. Perfecto. Dumbass.

I Trieste på vägen hem, eller ja, mot flygplatsen, där tankar man bevisligen inte efter halv nio. Trieste med omnejd var stängt stängt stängt. Aningen hetsigt i vår lilla bil som skulle krypa oss fram till aeroporton. Äta, det är väl det enda man gör i Italien.

Söndagen, anlände 04.30 på morgonen, snabbt i säng. 20.45 var det final. Mitt Deutschland skulle stå som segrare, om inte Spanien tagit despens för tjejer. Fotbollsexperten har somnat in (hon är ändå mest tysk), men vaknar till liv och utrbrister "Pussy, Possy, Pussi". Han heter Podolski.

Resans störste fuskare: Pappa. Han gör det inte ens med stil längre.



Då är vi inne på del två, det ångestfyllda arbetet. Det visade sig att det inte var så ångestfyllt ändå, jag är älskvärd och grabbarna är coola. Har dessutom välsignats med ett par riktigt fräsiga skor. Snabba, vackra och jag vill ta med dem hem.
 
  

Dagens lärdom: 24 gånger 3 är 72.
Dagens utveckling: Fingerfärdigheten.

Nu är det bara 14 dagar kvar och det känns nästan inte ens jobbigt.
 

Den allmänna kuriosan får idag gå till racerharen som hälsade oss välkomna hem till Partille i eftermiddags när min far och jag körde hemåt. Den satt där i stridsposition. Spännande. Annars saknade vi Morgongänget och Birdman lös med sin frånvaro.

Skatås förärades med ett besök. Där var herrarna, i sällskap med två yngre damer. Hade vi träning idag? I Skatås fanns även Gus, Mikaela.

Mikaela. Ett möte i Skatås. En gåva. Ett brev. Ett tack. Första rummet.

Kärlek till er där ute.

Scheisse.

Välkommen hem Ulrika, nej men tackar. Resan var fin? Jovars, 35 grader och sol. Jag skulle vilja uttrycka mig som så att jag är nöjd. Vad mer finns det att berätta? Sol, blå himmel, kristallklart vatten.

Låter jag exalterad?

Jag hade tänkt i glad ton berätta om hur rolig resan var, hur min mor sa konstiga saker mest hela tiden och hur min far lyckas bete sig som en tok mest hela tiden. MEN.

Då går tyskasen och förlorar på ett gäng tjejer från Spanien!

"
Det är svårt att glädjas åt en silvermedalj just nu" (Ni säger det, och ni var experter eller hur var det?)

Alltså, inget muntert idag. Tack.

Tydligen ska man jobba imorgon också. Och i övermorgon och dagen efter det. Tre veckor. Tre veckor. Jag är bortskämd. Jag vet ju om detta, men det betyder inte att jag inte har några känslor.

Möjligen kan information komma imorgon. Nu ska jag ju som hårt arbetande kvinna gå och lägga mig. Vuxenpoäng på den vill jag lova.

Hoppas ni sover så himla gott imorgon. Fy tusan.

Nu så.

Idag var det midsommar ja, ser väl ut att bli något utav denna dag också. Hur som så blir det säkert toppen. Rent mentalt är jag redan nere i Kroatien, men vi ska nog kunna lösa detta. Borde kanske ha packat, men så känner jag som så att det löser sig imorgon, med största säkerhet.

Dags att göra sig anständig värdig en högtid som denna.


Oh, pigga på pigga på pigga på.




Lugnt i regnet nu vänner, på återseende om en vecka lite drygt.


Fabolous.

Leftovers.

Jag ska inte gnugga in det i ansiktet på er, men Sverige var stillastående igår. Helt stilla. Klassikern "min mormor är snabbare" gäller faktiskt. I periodpaus (läs power-break för att kunna sända reklam) zappade jag och min vän över till ett väldigt intressant program, How to become a gynaecologist. Där låg en kvinna med lemmar och ben överallt och instruerande en stackars förvirrad japan om hur man ska bete sig. Nästa topprogram var Celebrity Rehab med Dr. Pinky. Andra livsomvändande upptäckter under kvällen var det faktum att Ahlgrens bilar bara smakar om man tuggar dem på vänstersidan. Mitt sympatituggande gavs då Caroline är aning begränsad i sitt förtärande.

Bra match annars.

-----

Dagens upptäck var att gurka är en käck grönsak. Just att den är grön, vilket går bra ihop med grönsak och det faktum att den kan pigga upp vad som helst. En tråkigt ostmacka? Ta en gurkbit. Ensam hemma? Ta en gurk bit. Det andra som ni tänker på där hemma i stugorna? Ta en gurkbit.

Tanken var att jag skulle cyklat till Allum idag, Partilles Mecka, men nu blev det ju inte så och jag beskyller vädergudarna för deras opålitliga karaktär. Lyckades hoppa på bussen och 25 minuter senare var jag torr, trött och nöjd med mig själv då jag skred i reastriderna. Lyckades få ihop ett linne, en t-shirt och något annat konstigt. Inget utav det jag skulle ha naturligtvis, men vem lurade jag där?

Internet har legat nere hela dagen och normalt, idag var en normal dag, hade jag fått psykbryt och börjat tugga på naglarna. Tur för mig så har den ovanan redan eliminerat vidare bearbetning och jag fann mig själv med att titta på Lejonkungen 2. Kiara, vilket tjej. F r ä c k.




Träning idag, hur opepp är inte jag då? Sjukligt.


Bis später.

Miss

Missade jag något under dagens match eller var vi lika många på plan?



Fräck.

Jag är så fräck.

Har otroligt intressanta ryckningar i läppen. Små stickningar, inte typen vantar, mössor och halsdukar, utan små, ja, stickningar. Kan det vara Herpes? Sägs ju att det börjar så? Hypokondriker, vem, jag? Inte då. Googlade precis en bild och, ih, nej. Det klär inte mig, jag är fullt friskt. Ryckningarna har upphört. Varför tog jag ens upp det?


 

En helt ny värld

Jag och min kära vän Caroline, en trevlig afton i hemmets stilla vrå. Efter 90 minuters klagande över Sveriges patetiska försök till fussball kände vi att det ända rätta var att fortsätta i samma anda och klaga över de uteblivna midsommarplanerna. När vi var färdiga med det gick vi över till killar. Allt lättdiskuterad och framförallt lätt att klaga på.

Då!

Vi inser att ja, låt oss "pimpa" våra bloggar som blivit så gamla och grå att det är ett under att folk orkar sitta framför dumburken och än mindre läsa dessa svarta krumilurer. Ni ska ha massvis med cred. Vi har ju ändå nöjet att skriva tramset. Hur som, så insåg vi inte hur rackarns svårt det var att försöka styla om i internetdagboken och ett konstant fipplande och gapflabb blev följden. Helt klart värdigt enligt mig och följ gärna utvecklingen då jag senare idag kommer ta itu med some serious piffing. Om något försvinner, frukta icke, alla dessa HTML-koder och HEX dit och HEX dit. Lunarstorm all over.

Nej, viktigt sömn nu. Morgondagen/dagen är en stor dag, mycket att göra och nu är en helt ny värld öppnat. Jag har fått möjligheten att skaffa mig ett liv. Hädanefter om jag har status "Upptagen" på msn, så är jag faktiskt upptagen. Ja. Fast å andra sidan så har det ju alltid varit...

Puss o kräm

Oh damn.

Heja Sverige!


Mitt östtyska hjärta bankar nog aningen mer för det andra packet just ikväll dock. Konstigt.


Kardemumma och grejor, spelar ingen roll vem som vinner (vilket Ryssland kommer göra) ty mitt hjärta skuttar ändå.


Hoppeti.

En grillad hamster.

I ett försök att utplåna tristessen och tungsmärtan, efter att ha slickat sjuttioelva kuvert destination tack, hade jag tänkt ge mig på en studie i fjortiskunskap. Det enda som behövs är en dålig kameravinkel och putande läppar, that I can do. Grund idén var att påvisa att jag verkligen borde sluta prata så mycket. Det börjar alltså helt oskyldigt med en gapande mun och påföljande dubbelhaka och urartar senare till hamsterlooken. Jag är väl lagom nöjd med resultatet. Fick inte riktigt fram det jag ville ha sagt och kameravinkeln är helt klart godkänd.

Jag är verkligen glappig.

 

Ni ser ju själva va, inte hela vägen hem visst?

Jag är ju cool egentligen.


Mitt hår är hårt.

Rare occasions

Det ryktas om att det är något typ av drabbning i afton mellan Svea rike och Sovjet (RixFm, har inte riktigt koll på läget). Massorna hävdar att the p l a c e to be är Avenyn alternativt något nedgången sportbar i Göteborgstrakten. Jag ska väl erkänna att jag inte är fullkomligt övertygad. Samtidigt gnuggas de små grå då man inte vill vara lusekoftan i kashmirhögen. Hittills har jag kommit upp med ursäkter som jag kommer bli dåligt sällskap, jag är ohet idag och vill inte dra ned på stämningen, som om 2000 andra människor kan överröstas av mig. Faktum är att det borde bara vara till att shape up, bara det att drivet finns inte där. Jag får vara tråkig ikväll, eller borde jag friska på mig?

Faktum är ju att jag inför 2008 gjorde lite vad ska man säga, förutsägelser, siade helt enkelt om framtiden. Hur jag ville vara, hur jag skulle bli. Kan väl säga att jag har en del att jobba på. Det kommer, all but over.

Har ju för övrigt lyckats med konststycket att bli innelåst. Kan låta konstigt, och ja, det är aningen förvirrande fortfarande, men det är nämligen så att mina nycklar har placerat sig på en okänd plats. Detta genererar till att jag får svårigheter med att lämna huset olåst, trots att jag bor i skogen (alltefter bekantskapskretsens synvinkel). Detta händer ju inte varje dag, festligheter på den någon?

Bend and snap my loved ones.

Grinig.

Få saker kan få mig att bli så sur som när mina Satsumas är äckliga. Torra, fibriga och allt igenom sura. Jag blir så fantastiskt upprörd, faktum är att här har man gått och suktat och föreställt sig den första tuggan och så smakar det något helt annat i negativ bemärkelse.. Tusan tusan tusan.

----

Match ikväll, anbuden haglar in över mig likt, just det, haglet i oktober. Fick lov att känna på det, I might just do so.

----

Borde egentligen slava i mitt andra forum nu, men jag har det inte riktigt i mig än. Borde jag blir mer exalterad över innebandysäsongen? Svar ja.


Ja, det är väl den vanliga positionen jag har, helt stillastående in the back. Those were the days.

Tanken.

Intressant det där med att tanken kan betyda olika saker, och ja, jag kan själv skriva på att en töntstämpel finns att tillgå. I detta fall menar jag jag den tanken som finns i det är tanken som räknas. Rätt lustigt uttryck det där, ganska lamt om ni frågar mig, vilket ni gör då ni ändå är inne och läser mina givande inlägg. Egentligen är det ju så att jag skulle ju faktiskt, om allt skiter sig, kunna säga att jag tänkte göra det, eller att det var min plan, jag tänkte på d i g. I själva verket är det inte inom samma postadress som sanningen, men det lär du aldrig få reda på. Det var bara en liten tanke från mig idag.

En annan tanke, en god värdig ett riktigt sommarlov, var att jag skulle starta dagen med lite OTH, men nej, tydligen inte då datorn har gett upp hoppet och vägrar samarbeta med diskenheten, eller vad den nu kallas. Jag hamnade här istället, inte fy skam det heller, men jag måste erkänna att jag är förbannat trött på min tråkiga design. Vad ska man behöva göra för att få någon fräck en? Jag tänker mig lite mer snö, lite berg, lite jag.

För övrigt så ska de dit, snöflingorna ska hamna på plats, där de hör hemma - på mig. Får vänta tills sommaren gjort sitt bara, men sedan så ska de sitta där för evigt så att jag alltid bär dem med mig, känns tryggt på något sätt.

Att skapa scenarion och att drömma är något jag är utomordentlig på.

Make a wish and place it near your heart. Hold on to it, believe in it.



Sincerely.


Inte okej.

Mitt nya, enligt Caroline. Det mesta är inte okej, och i ärlighetens namn rör det mig inte nämnvärt i ryggen. Eller, jo det gör det ju faktiskt, annars hade jag väl aldrig tagit upp det. Jag är trött, okej? Tanken, planen, utsikterna för framtiden är att jag skall ta tag i det, men det känns så mycket bättre att skjuta på det, en annan dag. Some clarity please.

----



Denna är allt utom okej! Skämmes ta mig tusan!

----



 

Det får man ändå ge Falkenberg och Skrea Strand, ljuset (som kanske inte riktigt är i riktigt samma klass på bilderna som i verkligheten) är något speciellt. Ett plus.

-----

Well well, some day honey.

Ciao!

Gamla tider

Ja nu är det slut på gamla tider 
Ja nu är det färdigt inom kort.
Nu ska hela rasket rivas nu ska hela rasket bort
Så jag tar farväl och stora tårar rullar på min kind.
Nu så är det slut på gamla tider
Nu går 34:an i himlen in.



------
 
Mördarsäsongen är i full gång. Har hittills förintat två fjärilar, ett otal myggor, 7 spindlar samt låst in en Daddy Longleg. Förra årets verktyg var Kalle Anka tidningssamlingen, i år har jag slagit på stort och roffat åt mig en presentbox från Levi´s. Känns otroligt värdigt, one way to go, som man säger. Klassikern Smashen sitter i fortfarande. Tur att väggen är mönstrad.

------

Alla problem är nu röjda ur vägen. Min kära vän Caroline är 20 år nu, sedan två dagar tillbaka. Du är guld.

------

Nya loggan för Challengers ser ut som ett ekollon. Superkul. Jag tror de siktade på en riddarhjälm. Alltså, kalla mig Ivanhoe, Lady Marion eller Lady Godiva. Lite småsugen på alla faktiskt. Senaste nytt är Lady Guenivere. Det visades sig nämligen att Ivanhoe är en mes, Marion är tam och Godiva rider naken. Guenivere är genombra. Kör på den.

  

Slående!



Smell you later!

Sommarlovskänsla?

Den har då inte riktigt infunnit sig än denna behagliga känsla av att nu behöver jag inte göra något på tre månader. Jag behöver nog avsluta vissa kapitel som regerat den senaste tiden. Tre studentuppvaktningar kvar, sedan får det banne mig vara nog. Nej, fyra. Jag är alldeles uppe i varv hela tiden och det kan omöjligt vara sunt för min lilla kropp och min skrämmande lilla hjärna. Den är ju kokt sedan länge efter alla intryck.

Planen för livet är att inte tappa greppet om verkligheten och ta sig upp på mornarna så att livet är någorlunda värdigt att leva. Dagens konststycke var att jag kravlade mig upp ur sängen 09.07 intog lite frukost och ringde mormor. Alltid intressant att samtala med och hälften av det man vill ha sagt försvinner i tomma intet. Hon är ju tysksmittad. Lyckades ,tack vare ihärdiga försök, att lura henne att träffa mig imorgon. Min kära studentpresent, lille Klein-ringen ska införskaffas, annars är klockan min nya stora kärlek. Apropå studentpresenter, så har även jag införskaffat några godsaker och känner mig rätt nöjd faktiskt. Otroligt mysigt att träffa Anna idag, bara för att catch up som man säger. Känns som en evighet sedan, men vi lovade att inte tappa greppet. Ditten och datten, mest datten, diskuterades och det var riktigt skönt. Kafé Vallgatan har schysst konditionering och stans äckligaste semla.

Tackkort ska skrivas, diktas ihop, bild ska väljas ut och klistras på. Illvilligt inställd till hela idén med att ha en stor blaffig bild på mig själv med i kortet, men tydligen ska det vara så.

Tjo flöjt!

----

Helgen var som väntat intressant. Jag måste verkligen lära mig att fokusera. Värmen gör mig galen. Det måste bli ett slut på detta nu, kan inte hålla på och hålla på, får inte gjort något vettigt alls utan vandrar bara omkring, alternativt utövar lite självplågeri genom att steka mig i solen. I´m done.

Sol i sinne, brun inne. 
- din Rudolf.
 


Lilla rycket

Det är ta mig tusan dags nu. Att göra lite rätt i livet, ska bli fint hur jag löser det. Tror att ett steg i rätt riktning är att avsäga sig allt och alla. Lite väl brutalt kan tyckas, jag får nog hålla med. Kommer ju aldrig kunna göra det. Men nej Ulrika. Nej nej nej. Vi kör på den istället, tänk efter före, det var mitt mantra förut, vad hände med det?

Inte nog med att man blev utkastad från skolan utan att någon rådfrågade mig, helt plötsligt stängde Bryggeriet också. Nej, men det är inte okej. Mycket som inte är helt okej nu faktiskt.


It is time to let go of everything thing we used to know.






Blommorna är skrämmande lika något bekant.

RSS 2.0