Solsken..

Solen sken tydligen mesta delen av dagen idag med, men inte i Borås, för där är väderleken ständigt nederbörd. Bittert, om! Men när jag fick åter se mitt kära Partille sken solen så underbart skönt. Jag slängde av mig kläderna för att inta position stek. Det varande i ungefär 1,43 s tills mamma kärvänligt frågande om jag möjligtvis kunde tänka mig, om det fanns den mista uns chans att jag kunde ta ut hunden på en promenad. Och självklart ställde jag upp på det.

Jax och jag har skaffat oss en ny hobby den kallas blåbärsplockning och går ut på att jag kröker rygg och ser fram emot en kutrygg vid 63,5 års ålder, och Jax sitter och spanar eller slänger iväg ett och ett annat rivirstänk mest för att peka ut det dåliga blåbären. Vårt samarbete har hittills fungerat mycket bra och intet ett rymningsförsök från Jaxs sida har uppmärksammats.

Blåbären i sig är så galet goda och så söta ( i den bemärkelsen att de ser söta ut). De kommer att avnjutas precis lagom till introt av Morden i Midsummer. Lycka!

Degig dag på jobbet idag, jag glassade järnet och fick inte gjort ngt vettigt alls, men klirr i kassan och jag tackar och tar emot!

Hallå, visste ni förresten att Ingemar Bergman är död? Surprise surprise! Typ en sekund efter sista sucken så ligger hela hans liv ute på nätet, hmm, sådär lagom känner jag. Hans bortgång kan ju inte ha undgått någon vid det här laget och är du en liten stackare som lyckats med konststycket att undgå detta, cred till dig.

Läste även att dåligt väder gör oss svenskar deprimerade. Jag kan inte riktigt påstå att jag är speciellt förvånad över detta faktum då vad som helst egentligen kan göra dig deprimerad eller framkalla ångest. Men det klart att vädret är ångestframkallande. Jo just det. Hälften av alla människor som någon gång hävdat att de fått en släng av ångest vet inte ens vad de talar om. Tröstlöst värre.

Just nu i skrivande stund funderar jag på om jag ska gå ut och sätta mig en stund för att suga i mig lite livskraft från solen. Är för tillfället ensam hemma då mamma hurtar sig med utegympa för tanter och farbröder i alla åldrar. Skatås står för "husrummet" och ja, jag gissar på att det är någon überhurtig donna som står och flaxar i mitt på ett sådant där pedagogiskt och bra sätt.

Typiskt, jag har redan brutit mot rule numero uno, skriv inte med bitterhet. My bad.

Nu ska jag hjälpa männen i familjen med en del tekniska prylar som kräver en logisk kvinnas åsikt. Och de får den vare sig de vill eller inte.  Jag är en mästare på att lägga näsan i blöt.

Peace out.

Herzlich willkommen!

Jag tänkte såhär, att om jag nu ska starta en blogg med ett hyfsat seriös innanmäte så kan jag ju lika gärna börja från början.

Ulrika Fredborg var namnet, därav namnet fredborg.blog.se, surprise! Varför, jo för att min mor tyckte att Ulrika var ett vackert namn och lite ovanligt, men också, och kanske framför allt, väldigt internationellt! (tyskland) Jag har alltså tyskt påbrå, mycket stor del, närmare bestämt 1/8, stolt! Men det hindrar ju inte mig från att påpeka detta då och då, självklart utelämnar jag bråktalet. Att det då blev Fredborg får jag nog beskylla pappa för, men gud så intressant jag börjar., I alla fall så har jag fått påtryckningar från spridda håll som önskar att jag delger dem mitt privatliv.
 
Jag är inte helt nöjd med mitt "bloggnamn" då önskemålet var främst ull, men jag hade kunnat sträcka mig till üll trots att det komplicerar då man måste trycka på fler knappar, men jag har inte förväntat mig några vallfärder hit så jag gav det ett försökt. Men icke!! Någon/Några? j*vel(-ar) hade stulit dessa ack så passade små namn. What to do? Svetten börjar bryta fram, de gamla lunarstormnamnen som cool_ullizgirl börjar poppa upp i huvudet (och nej ingen idé att leta upp mig på lunar, medlemskapet är long gone). Vad skall jag ta mig till, men vad händer? Mitt efternamn räddar mig, men som sagt är jag inte helt nöjd, jag menar, smaka på det. Fredborg.blogg.se? Nja, eller?

Varför det inte blivit något "bloggande" innan är väl för att jag är så unik och emot-strömmen-gående, not? Och för att jag någonstans innerst inne att jag skulle bara bli mörk och kuslig. Galen rent av. Därför så har jag rattat ner några åtagande som jag skall försöka följa:

  • Bli inte för mörk och kuslig, ja galen rent av
  • Få inte ångest för att du inte är tillräckligt rolig
  • Använd Microsoft Word:s synonymlista så mycket det går, ingen gillar upprepningar
  • Försök att uppdatera så att man inte tror att något illvarslande har hänt
  • Använd inte "svåra" ord som illvarslande då du egentligen inte vet vad de betyder och blir därigenom svåra
  • Försök att korta ner inläggen så att folk faktiskt klarar av att läsa hela vägen ner
  • Skriv inte för att bevisa något utan var så svensk som möjligt, lagom är bäst!

Nu till det roliga (?) och syftet med hela bloggen egentligen.
Igår pratade jag med min mycket kära vän Anna, det har blivit/har varit ett bra tag, en god vana att prata med henne, hon har fått mig att släppa spärrarna emot telefonin. I alla fall så pratade vi om ditten och datten så som vi gör bäst, och vi pratade även om en gemensam vän till oss och om dennes framtida projekt, resor och annat smått och gott...Bland annat så pratar vi om tågresa kategori Boden:

Jag: - Ja, alltså palla det, det tar typ 18 timmar i TÅG till Boden
Anna: - Det är ju helt sjuukt att det finns sånna ställen, jaa, som det tar 18 timmar till.,

Anna räddar hela denna pinsamma situationen med att tillägga i Sverige, annars hade det ju varit smått oroväckande. Det bästa av allt är ändå skrattet efter det att hon kommit på sin fadäs (obs! svårt ord medför Word:s synonymlista).  Anna, du lär ju läsa detta, (det är du och hunden som  är trognast ) haha, i alla fall så vill jag bara säga att du är fin. Det säger allt, du är fin!

Nej, jag skall väl tacka för mig, känner att jag krämat ur det mesta för denna gång, man måste ju spara lite om jag skall kunna bibehålla en viss standard.

Någon som vet en synonym till i alla fall?
Skulle bli ytterst tacksam för svar.

Jobbat idag förresten, så underbart att det blir toppen väder när man är instäng i ett lager. Puss på dig Gud!

Tack och guten nacht!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0